[Veritas-bu] kms won't let me write to LTO4 tapes/drives

judy_hinchcliffe at administaff.com judy_hinchcliffe at administaff.com
Tue Feb 16 17:32:09 CST 2010


I had placed a call to IBM to see if there was anything on the Library
that I need to do to allow Application Managed encryption ( which
according to the manual is default) Well, it's only default of you TURN
IT ON.  The book for the library did not say anything about having to
turn that on.

We just did that and it is now backing up to tape.

-----Original Message-----
From: veritas-bu-bounces at mailman.eng.auburn.edu
[mailto:veritas-bu-bounces at mailman.eng.auburn.edu] On Behalf Of smpt
Sent: Tuesday, February 16, 2010 4:16 PM
To: VERITAS-BU at mailman.eng.auburn.edu
Subject: Re: [Veritas-bu] kms won't let me write to LTO4 tapes/drives

LTO4 are configured as HCART, this is correct.
Have you enable the library to use encryption? If not, enable it first.
You
may have to buy a license from IBM first. 

What netbackup is doing is to keep the keys and enable or disable the
encryption option of the drive, but the drives must be encryption
enabled.

stefanos

-----Original Message-----
From: veritas-bu-bounces at mailman.eng.auburn.edu
[mailto:veritas-bu-bounces at mailman.eng.auburn.edu] On Behalf Of
judy_hinchcliffe at administaff.com
Sent: Wednesday, February 17, 2010 12:09 AM
To: VERITAS-BU at mailman.eng.auburn.edu
Subject: [Veritas-bu] kms won't let me write to LTO4 tapes/drives

Netbackup on 6.5.5 on an AIX master/media
An IBM TS3310 library with LTO4 tape drives, all tapes are LTO4

This is the job detail
 
2/16/2010 2:50:12 PM - requesting resource AIX_1drive
2/16/2010 2:50:12 PM - requesting resource
dribsp01.NBU_CLIENT.MAXJOBS.myserver
2/16/2010 2:50:12 PM - requesting resource
dribsp01.NBU_POLICY.MAXJOBS.testing
2/16/2010 2:50:13 PM - granted resource
dribsp01.NBU_CLIENT.MAXJOBS.myserver
2/16/2010 2:50:13 PM - granted resource
dribsp01.NBU_POLICY.MAXJOBS.testing
2/16/2010 2:50:13 PM - granted resource D00001
2/16/2010 2:50:13 PM - granted resource IBM.ULT3580-TD4.000
2/16/2010 2:50:13 PM - granted resource AIX_1drive
2/16/2010 2:50:13 PM - estimated 16934025 kbytes needed
2/16/2010 2:50:15 PM - started process bpbrm (590078)
2/16/2010 2:50:20 PM - connecting
2/16/2010 2:50:21 PM - mounting D00001
2/16/2010 2:50:21 PM - connected; connect time: 00:00:01
2/16/2010 2:51:21 PM - Error bptm(pid=401564) FREEZING media id D00001,
Encryption unavailable for an ENCR pool  
2/16/2010 2:51:21 PM - Warning bptm(pid=401564) media id D00001 load
operation reported an error    
2/16/2010 2:51:21 PM - current media D00001 complete, requesting next
resource Any
2/16/2010 2:51:33 PM - end writing
termination requested by administrator(150)
 
this is the tech doc I found
http://seer.entsupport.symantec.com/docs/321244.htm

 
 
My tapes are setup with Media type HCART
 
MY drive type is HCART   IBM.ULT3580-TD4.xxx 
Now according to everything I read LTO4 is setup as HCART
but looking at that tech note - my tapes are reading as LTO1?
below is from the bptm

14:51:22.548 [401564] <2> manage_drive_attributes: report_attr, fl1
0x00000049,fl2 0x0000000c

 It seems LTO4's should have a much higher number for fl 1. 
So what do I have wrong that kms won't let me encrypt to the tapes?

_______________________________________________
Veritas-bu maillist  -  Veritas-bu at mailman.eng.auburn.edu
http://mailman.eng.auburn.edu/mailman/listinfo/veritas-bu

_______________________________________________
Veritas-bu maillist  -  Veritas-bu at mailman.eng.auburn.edu
http://mailman.eng.auburn.edu/mailman/listinfo/veritas-bu




More information about the Veritas-bu mailing list